IMG_0854.JPGYour Company ISO-14001_blaa.png

Hem Res med oss Våra fartyg Charter Transport Kontakt English
Kostervåg Kosterbris Kosterfjord Kostersund Kostervind Kosterfärjan 2 Kosterfärjan Kosterfärjan 4

Kostervåg, vårt modernaste fartyg, är rederiets förstahandsval i den ordinarie trafiken mellan Strömstad och Koster. Hon är också ett trevligt fartyg vid exempelvis sightseeing-turer då hon har ett stort och väldisponerat soldäck samtidigt som salongen har stora fönster, även om man sitter mitt i fartyget ser man bra. Dessutom har hon ett stort panoramafönster längst fram i salongen så att det går att se framåt.

  

Kostervåg är vårt mest handikappvänliga fartyg, hela nedre däck är utfört i ett plan utan trösklar. Mittgångarna i salongen är så pass breda att man kan köra exempelvis en permobil hela vägen fram till panoramafönstret. Till förmån för allergiker får inte pälsdjur vistas i salongen, utan är hänvisade till akterdäck (under tak) samt till soldäck där det finns ett väderskydd.

 

Salongen är ljust inredd med tjocka, ljuddämpande mattor och bekväma säten, huvudsakligen arrangerade i sittgrupper där man sitter mitt emot varandra vid bord. Längst akterut i salongen finns en liten servering som har vin- och ölrättigheter.

 

Fartyget är certifierat för 270 passagerare, men då är det ganska trångt ombord och förutsätter att vädret är så bra att man kan vistas utomhus. Det finns totalt 137 säten i salongen, de flesta arrangerade i sittgrupper vid bord. Det finns totalt 13 sittgrupper med 6-8 säten i varje grupp (totalt 100 säten vid bord). Borden är ganska smala så om gästerna ska äta mer än plockmat blir det ganska fullt redan vid 80-talet gäster. 

 

Utöver sittgrupperna finns 26 säten med vikbord i ryggen framför samt 12 säten utan bord. I albumet nedan kan ni se miljöbilder från fartyget.

 

Här kan du även ladda ner en ritning över Kostervåg där du bland annat ser hur salongen är disponerad.

 

 

 

Kostervåg SLTA

Byggd i aluminium vid Oma baatbyggeri A/S, Stord 2000,

Maskineri:2 st Scania DI16M (2015), totalt 1200 hk

Längd: 25,75 m

Bredd: 9,0 m

Fart: 20 knop